Royal FloraHoland

Connect to grow

Connect to Grow_GROEN.eps

Veilingklok

Royal FloraHolland is de afgelopen eeuw uitgegroeid tot de grootste marktplaats ter wereld binnen de sierteelt en één van Nederlands belangrijkste exportsectoren. Royal FloraHolland biedt een uniek full service aanbod: van dealmaking tot en met logistieke en financiële afhandeling. Uitgangspunt van deze coöperatie is dat kwekers én kopers samen bouwen aan een duurzaam succes op de wereldwijde sierteeltmarkt. En dat is een behoorlijke uitdaging. De handel via de beroemde veilingklok neemt namelijk af en dus ontwikkelt Royal FloraHolland nu een digitaal platform voor het grootste aanbod van bloemen en planten wereldwijd. Waar bestellen, betalen en bezorgen samen komen. Een transformatie waar je ‘u’ tegen zegt en die veel vraagt van alle medewerkers en leidinggevenden. Ook zij moeten immers ‘digitaliseren’.

De nieuwe positionering van Royal FloraHolland is: ‘Growing opportunities together’ met als pay off: ‘Connect to grow’. Dat is niet alleen een oproep aan de leden en klanten maar ook intern aan de medewerkers en leidinggevenden. Met de belofte ‘Growing opportunities together’ verbindt Royal FloraHolland spelers in de sierteeltsector. Hoe ze die belofte gaan waarmaken, staat beschreven in de strategie. Royal FloraHolland creëert zoals coöperatie kansen voor duurzame groei en succes op de wereldwijde markt. Groeien begint immers met het omarmen van veranderingen en dus een nieuwe manier van werken. Royal FloraHolland wil daarom dat medewerkers en leidinggevenden in hun gedrag zich meer dan ooit richten op ‘samenwerken’ en ‘resultaatgericht’, ‘vernieuwend’ en ‘betrouwbaar’ zijn.

Vraag

Aan PROOF de vraag om medewerkers en leidinggevenden te informeren én inspireren over de ontwikkeling die Royal FloraHolland wil doormaken. En hen te ondersteunen in het zich eigen maken van het nieuwe en gewenste gedrag. Coronaproof uiteraard en op zo’n manier dat medewerkers en leidinggevenden zo snel mogelijk en met zoveel mogelijk enthousiasme van start gaan. Dit najaar is de aftrap gegeven van het Connect to grow-programma, dat gericht is op de kansen om meer waarde voor de kwekers en kopers te creëren. Het programma is gestart met een online event waarin de directie haar strategische keuzes uitlegt en richting geeft. Daarin ook een film die de reis laat zien die Royal FloraHolland de afgelopen eeuw heeft gemaakt en de uitdagingen die de huidige tijd aan de organisatie stelt.

Voorwaarts

Na de introductie van de nieuwe strategie en belofte, gaan medewerkers en leidinggevenden op teamniveau aan de slag met de transformatie. Dit traject wordt ‘Road to connection’ genoemd. Aan de hand van opdrachten gaan teams onderling en met elkaar in gesprek over de toekomst van Royal FloraHolland. Gespreksonderwerpen zijn: begrijp je wat er moet gebeuren en waarom? Kan je de vertaalslag maken van de strategie naar je eigen werk? Hoe geef jij vorm aan ‘Connect to grow’? Een paar collega’s leren ondertussen vloggen en bloggen zodat zij verslag kunnen doen van het interne verandertraject en hiermee andere collega’s motiveren.

Door de opdrachten, de blogs en de vlogs leert iedereen bij Royal FloraHolland elkaar weer beter te kennen én waarderen waardoor het commitment voor ‘Connect to grow’ in korte tijd al groot is.

Merkfilm

Meer weten?

Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Team-Bea-werk_01.jpg
Bea Aarnoutse
strategy director & partner

+31 6 21 844 402
bea@proof.nl