Royal FloraHoland

Connect to grow

Connect to Grow_GROEN.eps

Veilingklok

Royal FloraHolland is de afgelopen eeuw uitgegroeid tot de grootste marktplaats ter wereld binnen de sierteelt. Met een uniek full service aanbod brengt de coöperatie kwekers en kopers samen, om te kunnen bouwen aan een duurzaam succes op de wereldwijde sierteeltmarkt. En dat is een behoorlijke uitdaging. De handel via de beroemde veilingklok neemt namelijk af en dus ontwikkelt Royal FloraHolland een digitaal platform. Waar bestellen, betalen en bezorgen samenkomen. Een transformatie waar je ‘u’ tegen zegt en die veel vraagt van alle medewerkers en leidinggevenden. Ook zij moeten immers ‘digitaliseren’.

De nieuwe positionering van Royal FloraHolland is ‘Growing opportunities together’ met als pay off ‘Connect to grow’. Dat is niet alleen een oproep aan de leden en klanten maar ook intern aan de medewerkers en leidinggevenden. Groeien begint met het omarmen van verandering en dus een nieuwe manier van werken. Royal FloraHolland wil daarom dat medewerkers en leidinggevenden in hun gedrag zich meer dan ooit richten op ‘samenwerken’ en dat zij ‘resultaatgericht’, ‘vernieuwend’ en ‘betrouwbaar’ zijn. Dat zijn de kernwaarden van de organisatie.

011_Royal FloraHolland_Connect to grow_02-4

Vraag

Aan PROOF de vraag om medewerkers en leidinggevenden te informeren én inspireren over de ontwikkeling die Royal FloraHolland wil doormaken. En hen te ondersteunen in het zich eigen maken van het gewenste gedrag.

Het ‘Connect to grow-programma' start met een online event waarin de directie haar strategische keuzes uitlegt. Een film laat de reis zien die Royal FloraHolland de afgelopen eeuw heeft gemaakt en de uitdagingen die de huidige tijd aan de organisatie stelt.

Voorwaarts

Vervolgens gaan medewerkers en leidinggevenden op teamniveau aan de slag met de transformatie, onder de naam ‘Road to connection’. Aan de hand van opdrachten gaan teams met elkaar in gesprek over de toekomst van Royal FloraHolland. Gespreksonderwerpen zijn: begrijp je wat er moet gebeuren en waarom? Kan je de vertaalslag maken van de strategie naar je eigen werk? Hoe geef jij vorm aan ‘Connect to grow’? Een paar collega’s leren ondertussen vloggen en bloggen zodat zij verslag kunnen doen van het interne verandertraject en andere collega’s motiveren.

Door de opdrachten, de blogs en de vlogs leert iedereen bij Royal FloraHolland elkaar weer beter kennen én waarderen waardoor het commitment voor ‘Connect to grow’ in korte tijd al groot is.

Merkfilm

Meer weten?

Neem contact met ons op, we vertellen je graag meer.

Team-Bea-werk_01.jpg
Bea Aarnoutse
strategy director & partner

+31 6 21 844 402
bea@proof.nl