Stedin

Genoeg te doen bij Stedin

Genoeg te doen bij Stedin

Je hebt bedrijven waarvan je denkt: “wat doen ze eigenlijk?” Stedin is zo’n bedrijf. Veel mensen kennen de witgele busjes, gele hesjes en wellicht het iconische hoofdkantoor, maar wat Stedin doet… Weinig mensen weten dat Stedin 24/7 energie levert aan meer dan 2 miljoen klanten, dit doet in Nederlands meest complexe economische regio (Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Rotterdamse havengebied) én een belangrijke rol speelt in de energietransitie.

013_Stedin_022.jpg

Bij Stedin is meer werk dan ooit. En daar zijn veel mensen voor nodig. Om die mensen aan te trekken, ontwikkelde PROOF samen met Stedin een nieuwe employer branding campagne: Genoeg te doen bij Stedin.

Thema aanpak energietransitie

De campagne ‘Genoeg te doen bij Stedin’ laat zien hoe Stedin bijdraagt aan de energietransitie en welke rol een potentiële medewerker daarin kan vervullen. Dat gebeurt aan de hand van drie thema’s: toename vraag elektriciteit (o.a. door elektrische auto’s), andere manier van verwarmen woningen en gebouwen (o.a. door afscheid nemen aardgas) en verandering energiesysteem (o.a. door zelf opwekken energie). Deze ontwikkelingen hebben grote gevolgen voor de infrastructuur van Stedin en vragen om denkers en doeners om deze veranderingen te realiseren.

Vernieuwde ‘werken bij’-site

Alle communicatie verwijst naar de vernieuwde ‘werken bij’-site: www.stedin.net/werken-bij. Hier kunnen geïnteresseerden alles lezen over werken bij Stedin. Over de missie, visie en strategie. Over de energietransitie waar Stedin aan bijdraagt. Ook kunnen ze via verschillende video’s alvast kennismaken met toekomstige collega’s. En meer te weten komen over ontwikkelingsmogelijkheden en arbeidsvoorwaarden bij Stedin.

013_Stedin_025.jpg

Interne lancering

Alle medewerkers van Stedin zijn op de verschillende locaties meegenomen in het waarom, hoe en wat van de campagne. Hierbij werd de employer branding film getoond die werd geïntroduceerd met een videoboodschap van COO Judith Koole en storingsmonteur Kai Reichwein. Vervolgens konden medewerkers met attributen hun eigen campagnefoto maken in de photobooth, volledig in stijl van ‘Genoeg te doen bij Stedin’. Medewerkers ontvingen de foto ook digitaal met de oproep deze te delen via hun eigen social mediakanalen, zodat iedereen weet dat Stedin hard op zoek is naar nieuwe collega’s.

Aandacht voor de hele employee journey

De uitdagingen van Stedin vragen ook om alignment van huidige medewerkers. Stedin heeft aandacht voor de hele employee journey. ‘Genoeg te doen bij Stedin’ is de aftrap van de strategie met potentiële medewerkers. Tegelijkertijd werkt PROOF met Stedin aan een internal alignment traject met 3500 medewerkers, om de strategie intern verder te embedden en samen werk te maken van een leefwereld vol nieuwe energie.

013_Stedin_024.jpg
013_Stedin_023.jpg

Meer weten?

Neem contact met ons op. We vertellen je graag meer.

Team-Bea-werk_01.jpg
Bea Aarnoutse
strategy director & partner

+31 6 21 844 402
bea@proof.nl