Jumbo

Wij van Jumbo

45.000 medewerkers betrekken bij je merk
Supermarktketen Jumbo neemt in korte tijd twee grote concurrenten over die nu in sneltreinvaart worden omgevormd tot Jumbo winkels. Het ombouwen van die winkels is echter niet de grootste uitdaging. De keten krijgt in één klap bijna 45.000 nieuwe medewerkers en een heel groot aantal nieuwe franchisenemers erbij die Jumbo’s strategie snel moet leren kennen en omarmen.

Kwaliteit tegen de laagste prijs
Jumbo is groot geworden met een krachtige retailformule waarbij een groot aantal producten worden aangeboden tegen een uitstekende service en ‘iedere dag de laagste prijs’. Door ook de inzet van betrokken medewerkers maakt Jumbo deze belofte iedere dag waar.

Simpel en aansprekend
PROOF ontwikkelt: ‘Wij van Jumbo houden van’ , een concept dat informeert en dat franchisenemers en medewerkers op een eenvoudige en snelle manier betrekt bij de Jumbo-strategie, de 7 Zekerheden en de ambitie van Jumbo.

Vertel, vertel, onthoud
Door de heel grote diversiteit van de doelgroepen, met grote verschillende niveaus en beperkte toegangsmogelijkheden tot de computer, vraagt de strategie om een slimme communicatiemix bestaande uit bijeenkomsten, een management e-zine, een merkbrochure, Jumbo TV op mobiele telefoon en schermen in de kantine, social intranet, posters, driemaandelijkse krant en een handige app voor werkschema’s.

Omarm
Het merendeel van de medewerkers geeft al snel aan dat zij zich betrokken voelen bij de (nieuwe) organisatie. Medewerkers begrijpen de Jumbo-formule en ook hoe zij de formule moeten toepassen en wat dit betekent voor hun rol binnen het bedrijf. Met de ‘Wij van Jumbo houden van’ verandert interne communicatie van een instrumentele benadering (tell and motivate) in een strategische basis voor de hele organisatie (ready, willing, able).

038_Jumbo_Wij van Jumbo_01-2-144dpi.jpg