KPMG

true

true
De accountancy-sector verkeert in zwaar weer. De media en toezichthouders uiten zich kritisch over ‘the big four’ en het vertrouwen in accountants is gedaald. KPMG trekt Jan Hommen aan om het bedrijf weer terug naar de top te brengen. Daar gaat een cultuurverandering mee gepaard.

Het verandertraject krijgt de naam true blue. Er worden 7 werkstromen opgezet waarin medewerkers vanuit de hele organisatie meedenken over de toekomst van KPMG en waarmee input wordt vergaard vanuit de organisatie, zodat de top daar direct mee aan de slag kan.

PROOF ontwikkelt het interne communicatieconcept true, dat nauw aansluit op de cultuurverandering en als een paraplu fungeert voor alle onderliggende programma’s. True geeft aan waar het bij KPMG om draait: transparantie, integriteit en kwaliteit. KPMG gaat terug naar de basis waar het bedrijf ooit begon.

PROOF helpt KPMG met de introductie en uitrol van true. Er wordt een strategiekrant verspreid onder alle medewerkers. Daarnaast verspreiden we true talk; een open en eerlijk video-interview met Jan Hommen en verandermanager Jet Wiechers, afgenomen door een externe dagvoorzitter. Interactief gemaakt met een keuzemenu in beeld, waarmee de kijker zelf van onderwerp kan switchen.

In navolging van de krant en video, helpen we bij de organisatie van een bijeenkomst van 900 managers en hoger, ‘true action’. Tijdens deze bijeenkomst wordt het nieuwe business plan en de concrete doelen voor de komende tijd gedeeld. De managementdag wordt afgesloten met het afleggen van een fysieke true commitment, door met verf een handafdruk op een doek te zetten. De doeken zijn verspreid over de KPMG-kantoren en ook medewerkers geven hun commitment om KPMG terug naar de top te krijgen.

039_KPMG_true_01-2.jpg

true event
During the ‘true action’ event 900 managers are being prepared to work with their teams. By leaving a mark of their hand on canvas they prove and show their ‘true commitment’.

true Newspaper

039_KPMG_true_01-7.jpg

true banners

039_KPMG_true_01-8.jpg