5 vragen aan Ingrid Mostert over projectmanagement bij PROOF

20 May 2021
003_Ingrid.jpg

PROOF zoekt een senior projectmanager die van aanpakken weet, overzicht houdt, proactief is en de klant en het team meeneemt in een excellente uitvoering. Met minimaal vijf jaar bureau-ervaring en affiniteit met ons vakgebied. Lees voor een kijkje in onze keuken vooral de 5 vragen aan Ingrid over projectmanagement bij PROOF. Ga hier naar de vacature van senior projectmanager/producer.

 1. Waarom worden deze vijf vragen aan jou gesteld? Wat doe jij bij PROOF?
  Bij PROOF werk ik als Head of Operations. Dat betekent dat ik verantwoordelijk ben voor de verdeling van de accounts, de aansturing van projectmanagement en de planning van creatie en onze studio. En: ik zie er op toe dat de interne (financiële) processen goed verlopen. En: er gaat bijna geen enkele offerte de deur uit zonder dat ik ernaar gekeken heb. En: ik manage zelf ook een aantal accounts en projecten. Dus ja, ik snap wel dat deze vijf vragen aan mij gesteld worden want ik doe weinig niet bij PROOF… Ik kan dan ook niet wachten tot ik een nieuwe collega heb!
 2. Wat is het moeilijkste aan projectmanager bij PROOF zijn?
  Je managed hier dagelijks de meest uiteenlopende projecten: van een ingewikkeld leiderschapsprogramma tot een functionele bannerset. Je moet dus razendsnel kunnen schakelen én schaken – op meerdere borden tegelijk. Want over elk project moet je ook– financiële – controle houden en je moet met iedereen goed communiceren en alles afstemmen met de klant. Dat is af en toe ronduit pittig. Want het tempo is hier bepaald niet laag en klanten en collega’s willen van alles van en met je. Creatieven worden hier bijvoorbeeld diep ongelukkig als je als projectmanager zomaar iets doorstuurt naar de klant, die willen je mening weten over wat ze bedacht hebben. Die teamspirit, ik hou ervan.
 3. Je houdt ervan? Waar hou je dan precies van?
  Ik hou ervan dat ik werk met de beste professionals binnen ons vakgebied. Echte toppers waar ik altijd op kan bouwen en die me blijven verrassen door hun passie en ideeën. En ik hou van wat we doen, ik vind dat ons werk écht ergens over gaat. Je bent bezig met nieuwe strategieën en verandertrajecten bij klanten en wat dit betekent voor medewerkers, en hoe je hen kan helpen. Ik hou ook van ‘work hard, play hard.’ We hebben een eigen bar, onze BBQ’s zijn beroemd en als we samen een weekend weg gaan dan hangt iedereen – figuurlijk maar soms ook letterlijk – aan de lampen. Nogmaals: love it.
 4. Stel, alle projectmanagers in Nederland reageren massaal op deze vacature. Welke pik jij er dan uit en waarom?
  Als ik van iedereen die solliciteert ook meteen een MBTI profiel zou krijgen, dan kies ik een ESTJ type: harde maar sociale werkers die er lol in hebben om alles soepel en efficiënt te organiseren en resultaatgericht zijn. En je hebt ook een streepje voor als je zelfstandig producties kunt oppakken als producer en daar lol in hebt. Ik zoek dus iemand die al langere tijd werkt als projectmanager bij een bureau, dat is echt cruciaal als je bij ons aan de slag gaat. Omdat je dan de basisprocessen al kent en je dan meteen volledig kan richten op het eigen maken van ons vakgebied en onze werkwijze. Dat tempo hé, ik zei het al…
 5. Tot slot, is er nog iets dat mensen over jou moeten weten als ze met je samen gaan werken?
  Euh, iets met ‘work hard, play hard’? Dus liever wit dan rood en graag een dipsaus erbij want zonder vind ik ronduit ongezellig.