5 vragen aan Budi Janssen over design bij PROOF

25 May 2021
004_Budi.jpg

PROOF zoekt een ervaren designer met een vernieuwende blik die inhoud kan vertalen naar een ontwerp. Sterker nog: jouw design verstérkt die inhoud. Een teamspeler die het bestaande team versterkt met up-to-date digitale kennis en ervaring. En die energie krijgt van werken voor verschillende klanten tegelijk aan de meest uitlopende opdrachten. Lees voor een kijkje in onze keuken vooral de 5 vragen aan Budi over design bij PROOF. Ga hier naar de vacature van designer.

 1. Budi! Jij werkt al 10 jaar als ontwerper bij PROOF. Wat maakt dat je het hier zo lang vol houdt?
  Nou, ik word er blij van dat ik steeds voor een andere klant kan werken met steeds een andere huisstijl en aan steeds een ander communicatiemiddel. Dus die tien jaar klinkt misschien alsof ik niet van afwisseling houd maar het tegendeel is waar! En ik ben nog elke dag blij met mijn collega’s, we zijn een fijn team dat elkaar scherp houdt maar ook veel met elkaar lacht.
 2. Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag bij PROOF eruit?
  Ik start elke dag met het zogeheten Studio-overleg, online of offline: met het hele team nemen we dan de briefings door voor nieuwe projecten en bespreken we wie waar mee aan de slag gaat. En wat de status is van de lopende projecten. Vaak werken we samen met freelancers en dan bespreken we ook wie wie aanstuurt. En regelmatig geven mijn teamleden of ik een presentatie of kitchen review voor een klant en ook dat nemen we samen door. Het werk, als ik tenminste op kantoor ben, wissel ik graag af met een potje Mario Kart. Even gamen vind ik goed voor het brein!
 3. Op wat voor een nieuwe collega hoop jij?
  Ik hoop op iemand die weer nieuwe inzichten meebrengt en digitale kennis en ervaring; iemand met innovatieve ideeën. En die enthousiast is over design en daar graag samen met mij en de rest van het team over praat. Wij vinden het leuk om allerlei informatie en inspiratie op het gebied van design met elkaar te delen en ik hoop dat deze nieuwe collega dat ook doet. Want laten we eerlijk zijn: een huisstijl is soms best beperkend en een klant niet altijd even dapper. Dus dan moet je als designer de grenzen opzoeken van wat mogelijk is en die vervolgens ook respecteren. Maar juist door ook in de breedste zin van het woord met design bezig te zijn, houden we het samen leuk én blijven we ons ontwikkelen.
 4. Noem eens iets dat vaak gevraagd wordt aan een designer bij PROOF?
  PROOF richt zich op verandercommunicatie, internal- en employer branding en employee alignment. Om te kunnen communiceren met medewerkers over veranderingen op een manier die hen inspireert en motiveert, ontwikkelen we vaak een (tijdelijke) stijl die past bij de huisstijl maar toch net even anders is. Dat betekent dat je als designer complexe onderwerpen zoals ‘een nieuwe strategie’ begrijpelijk én aantrekkelijk vorm moet kunnen geven. Dat is regelmatig een braincracker maar juist daardoor blijft dit werk boeien.
 5. En Budi, wanneer moet een designer vooral niet hierop solliciteren?
  Ik moet hier wel om lachen, wat is dit nou voor een vraag?! Maar okay: het gaat niks worden tussen jou en PROOF als je graag wekenlang aan één project werkt. Je moet hier aan verschillende projecten tegelijk werken en dat moet je energie geven in plaats van dat je er gek van wordt. En het wordt ook niets als je liever hele dagen in je eentje werkt. Wij werken hier samen met verschillende in- en externe creatieven: een beetje zoals ze dat bij reclamebureaus ‘art & copy’ noemen. Ons design moet hun creatieve idee versterken en vice versa. Dus samen overleg je best veel en ook dat moet je leuk vinden. En tot slot, als je he-le-maal niet houdt van af en toe een potje gamen en/of een borrel aan onze bar Budi (vernoemd naar mij ja!) dan vind ik dat persoonlijk wel jammer. Maar hé: het is natuurlijk allebei niet echt een must…