Home
    /
    nieuws
    /
    De invloed van corona op werkend Nederland

De invloed van corona op werkend Nederland

Corona beïnvloedt al bijna een jaar ons werk. Thuiswerken, online meetings, collega’s missen en organisaties die amper het hoofd boven water houden. Recente resultaten van het onderzoek van Motivaction en PROOF tonen dat de meerderheid van respondenten ook na corona vaker wil thuiswerken. Al wil meer dan de helft dan wel graag meerdere keren per week naar kantoor. Het is van belang dat werkgevers nagaan hoe ze deze hybride manieren van (samen)werken het beste kunnen faciliteren en een optimale werkomgeving creëren. Ondertussen blijven er verschillen tussen medewerkers. Maatwerk is dus noodzakelijk om medewerkers, ook op afstand, betrokken te houden. Vraag waar de behoefte van medewerkers ligt en hoe je kan helpen.

013_De invloed van corona op werkend Nederland_02.jpg

Meten en resultaten

Samen met Motivaction doet PROOF continu onderzoek naar hoe medewerkers én werkgevers het werken in tijden van corona ervaren. Zo houden we een vinger aan de pols en vragen we waar medewerkers en werkgevers tegen aan lopen en waar zij behoefte aan hebben.

 

Lees hier_01_oranje.svg


Balans zoeken in communicatie met leidinggevenden en medewerkers

Meer dan ooit is interne communicatie belangrijk om het bedrijf bij elkaar te houden. En om medewerkers aan de gang te houden.

Hulp bij interne communicatie

Het betrekken van medewerkers bij het waarmaken van de ambities van je organisatie is normaal gesproken al lastig. Maar op afstand nog veel ingewikkelder. Het vraagt inzicht in de wensen van leidinggevenden en medewerkers, het vraagt om de juiste balans te vinden in communicatie en het vraagt ook om persoonlijke communicatie.

‘Dat wat normaal al geldt, geldt nu nog veel meer. Communicatie is key’, aldus Sascha Becker, Head of Strategy en auteur van het boek de employee journey. ‘De cijfers van Motivaction zijn duidelijk en geven een helder beeld. Maar uiteindelijk verschilt het natuurlijk per organisatie hoe je impact kunt realiseren. We zien mooie initiatieven: van wekelijkse webinars tot hart-onder-de-riem activaties. Het is zaak om oprecht aandacht te besteden aan het welzijn van mensen en dat te blijven doen. Normaal al lastig, maar nu nog veel moeilijker.’


Wat kun je doen?

PROOF is gespecialiseerd in communicatie met leidinggevenden en medewerkers. Wat nu nodig is, is de juiste communicatie: dat vraagt om inzicht, creativiteit en consistentie. Het meenemen, luisteren naar en betrekken van medewerkers staat voorop.

  • Duidelijkheid – geef een overzicht van de stappen die de organisatie neemt en neem medewerkers mee in het proces achter bepaalde beslissingen. De tone of voice is realistisch en optimistisch en communicatie blijft eenvoudig.

  • Consistentie en ritme – zorg voor consistentie en herkenbaarheid in boodschappen, timing en in middelen, vanuit leiders én vanuit het communicatieteam.

  • Feitelijkheid – laat zien dat beslissingen zoveel mogelijk gebaseerd zijn op feiten en experts (raadpleeg officiële bronnen), ook al hebben we soms nog niet alle antwoorden.

  • Verbinding – benadruk gemeenschappelijke doelen, betrek medewerkers op een transparante manier en erken en waardeer de inzet van medewerkers.

  • Empathie – laat zien dat zorgen en onzekerheden van medewerkers worden begrepen en serieus worden genomen.

Klik hier voor de pdf_01_groen.svg

 

  1. Zichtbaarheid van de top
    De top communiceert op heldere wijze en is zichtbaar en benaderbaar. In crisistijden laten we ons graag leiden. Of dat nu door de minister-president is of door de RvB van de organisatie waar we werken.

  2. Leiders in hun kracht
    Leidinggevenden weten wat ze moeten communiceren, zijn een luisterend oor en worden geholpen de samenwerking binnen teams digitaal te stimuleren.

  3. Ritme en regelmaat
    Communicatie verloopt via een vast ritme, met vastgestelde middelen, met een heldere doelstelling en boodschap per middel.

  4. Dialoog stimuleren
    Medewerkers weten elkaar te vinden om samen te werken maar ook om ervaringen uit te wisselen. Dit wordt vanuit communicatie gestimuleerd.

  5. Trots stimuleren
    Medewerkers zien wat er allemaal vanuit de organisatie gebeurt om de crisis het hoofd te bieden, om iets voor de samenleving te doen en zien ook elkaars inzet op dat gebied. Dat maakt trots.


Klik hier voor de pdf_01_groen.svg

1-2-3 GO

Deze tijden vragen om wendbaarheid én om tempo. Kom je uitdagingen tegen op het gebied van interne communicatie? Waar je snel oplossingen voor wil? Bij PROOF zitten strategen en creatieven klaar om je binnen een dag te helpen. Hoe werkt het?

 

09.00 uur: Intake gesprek met een strateeg (30 minuten).
16.00 uur:
De strateeg en een creatief leggen een mogelijke oplossing aan je voor (30 minuten).
16.30 uur:
We brainstormen samen totdat je 100% tevreden bent over de oplossing én de uitvoering daarvan (30 minuten).
Om 17.00 uur dezelfde dag heb je antwoorden en oplossingen waar je meteen verder mee kan. En natuurlijk helpen we je daar ook graag weer bij.


Ook mogelijk

Andere strategische en/of pragmatische diensten en producten die PROOF gegarandeerd én snel kan leveren?

  • Een toolkit voor interne communicatie voor leidingggevenden en/of voor medewerkers,

  • Hart-onder-de-riem activaties voor medewerkers

  • Agile communicatie strategieën die meebewegen met de actualiteit maar wel zorgen voor consistentie.

  • Diensten en producten met de kwaliteit die PROOF altijd al levert en met het tempo en de (online) efficiëntie die in deze tijden nodig is.

Meer PROOF nieuws

Meer weten over PROOF?

Managing director Sascha Becker staat je graag te woord. 

Sascha Becker
managing director

Contact

Valschermkade 37C
1059 CD Amsterdam
Nederland
info@proof.nl