Vijf vragen aan Katinka

25 februari 2021
 1. Katinka, welk pad heeft jou naar PROOF geleid?
  Al tijdens mijn management traineeship bij de Postbank – ja, ik ben zeer zeker een senior – ontdekte ik dat mijn hart uit ging naar de thema’s leiderschap en transformaties. Dat eerste omdat leiders nu eenmaal het verschil kunnen maken en dat tweede omdat alle transformaties spannende avonturen zijn. En als iets avontuurlijk is, dan vind ik het leuk! Dat zit nou eenmaal in mijn karakter. Dus heb ik de afgelopen twintig jaar leiding gegeven aan steeds complexere transformaties. Grote uitdagingen tot nu toe? De ontmanteling van WestlandUtrecht Bank, iets wat ik als CEO zo integer mogelijk heb begeleid. En de twee jaar in het bestuur van De Goudse Verzekeringen wil ik ook benoemen. Nu ben ik zelfstandig consultant en toen ging ik wandelen met Bea – die ik al jarenlang ken omdat we ooit samen hebben gewerkt – om bij te praten.
 2. En wat gebeurde er tijdens die wandeling?
  Bea vertelde over de ontwikkeling die PROOF doormaakt als bureau en ineens dacht ik: dat is ook een mooi avontuur! Ik ben me verder gaan verdiepen in het werkveld van PROOF, heb Bea aan de tand gevoeld over de ambities van PROOF en ben kennis gaan maken met het team van PROOF. En bij alles en iedereen dacht ik: “Ja: hier heb ik zin in en dit past bij mij.” En nu sta ik te popelen om dit nieuwe avontuur toe te voegen aan de avonturen die al heb meegemaakt. Ik ben er klaar voor.
 3. Ja, want jij wordt de nieuwe Managing Director bij PROOF, maar Bea dan?
  Ja, ik doe nooit iets half. En dus word ik inderdaad Managing Director bij PROOF en gaat Bea zich meer richten op het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsonderdelen van PROOF. Zoals het vandaag geïntroduceerde PROOF PEOPLE. Dat wil Bea al heel lang, meer tijd hebben om de diepte in te gaan. Dus we zien dit allebei als een win-win situatie. En natuurlijk blijft Bea betrokken. De klanten achten haar hoog en ze heeft een schat aan kennis en ervaring en daar blijft PROOF – en ik ook – nog heel lang van genieten. De praktijk zal leren hoe de verdeling precies wordt maar we zijn allebei heel enthousiast dat we dit samen gaan doen.
 4. Wat kom je brengen en wat kom je halen?
  Van nature breng ik veel energie. Die energie ga ik ook inzetten om te helpen de ambities van PROOF te realiseren. Het helpt dat ik goed aanvoel wat een organisatie en dus de mensen nodig hebben. In verbinding met de collega’s van PROOF en onze klanten leidt dit zeker tot nieuwe mooie ontwikkelingen. En wat ik hoop te leren? Als MD ken ik al het klappen van de zweep, maar het leiding geven aan een bureau in combinatie met me – nog meer – bekwamen in de expertise die PROOF klanten biedt: die ervaringen kom ik graag ‘halen’!
 5. Daarover gesproken, wat gaan klanten precies van jou merken?
  Zoals gezegd heb ik leiding gegeven aan veel transformaties bij organisaties en in deze tijden is bijna elke organisatie – al dan niet noodgedwongen – bezig met transformeren. Ik wil de klanten van PROOF vanuit mijn ervaring daarbij helpen: die puzzel samen leggen en zorgen dat de gestelde doelen bereikt worden. En ik zal niet schromen om tijdens zo’n proces pijnpunten te benoemen. Ik hoop vooral dat klanten dát merken: dat mijn betrokkenheid altijd groot en oprecht is.