De HR trendmonitor

12 July 2021

Only in Dutch

Wat wil de werkende Nederlander wel en wat niet? De HR- trendmonitor brengt elk kwartaal alle trends en ontwikkelingen op de Nederlandse arbeidsmarkt in beeld. Een onmisbare tool nu iedereen op zoek is naar de juiste manier van hybride werken. De HR-trendmonitor is alweer een gezamenlijk initiatief van Sparkey HR strategy & insights (powered by Motivaction) en PROOF. Dit keer: de resultaten van Q2 in 2021.

Werkende Nederlanders blijken in het tweede kwartaal van 2021 positiever gestemd over de arbeidsmarkt dan in het afgelopen corona-jaar. Een groot deel voert zijn of haar werk momenteel locatieonafhankelijk uit en bijna alle organisaties zijn bezig om vorm te geven aan hybride werkmodellen.

Thema’s en tips

Een thema zoals professionele ontwikkeling blijkt heel erg te leven. Medewerkers hebben het gevoel dat hun professionele ontwikkeling tijdens corona stil heeft gestaan. Een kwart van de medewerkers is niet tevreden over het huidige ontwikkelaanbod en een derde vindt dat ze te weinig tijd en ruimte voor hun ontwikkeling krijgen. Twee derde daarvan overweegt daarom de overstap naar een andere baan. Om verloop van medewerkers te voorkomen is investeren in ontwikkeling van medewerkers dan ook belangrijk.

Tip: neem als organisatie het ontwikkelaanbod onder de loep en zorg dat medewerkers inzicht krijgen in de doorgroeimogelijkheden binnen de organisatie.

Afgelopen jaar was vitaliteit van medewerkers, en zeker vitaliteit op afstand, een belangrijk thema in bijna elke organisatie. Maar ongeveer een derde van de werkenden vindt de werkdruk momenteel nog steeds te hoog. En vergeleken met vorig jaar hebben zelfs meer mensen moeite om het werk aan het eind van de dag los te laten. Daarom verwachten medewerkers van hun werkgever dat vitaliteit ook dit jaar veel aandacht krijgt.

Tip: voorzie medewerkers, zeker omdat hybride werken iets blijvends is, van tips en handvatten om met hun eigen vitaliteit aan de slag te gaan. En breng de initiatieven op het gebied van vitaliteit bij je medewerkers onder de aandacht.

Door de groeiende aandacht voor diversiteit en inclusie in de samenleving wordt dit ook binnen veel organisaties een steeds groter thema. Het merendeel van de medewerkers geeft gelukkig aan zichzelf te kunnen zijn op het werk, afwijkende meningen worden getolereerd en ongepast gedrag wordt afgekeurd.

Tip: het is belangrijk dat organisaties laten zien aan hun medewerkers dat ze bezig zijn met dit thema, want ook in de maatschappij en de politiek leven thema’s als diversiteit en inclusie meer dan ooit.

Er is genoeg werk aan de winkel als het gaat om medewerkers na een moeizaam jaar werken of afstand opnieuw te binden en te boeien. Medewerkers verwachten voor de tweede helft van dit jaar dat er binnen hun organisatie wordt gewerkt aan een open en veilige werkomgeving waarin vitaliteit en professionele ontwikkeling hoog op de agenda staan. Tip: PROOF’s nieuwste boek, Happy change, gaat over hoe medewerkers te betrekken bij duurzame veranderingen.

Meer informatie daarover staat hier of neem direct contact op met Bea Aarnoutse of Katinka Huijberts voor een goed gesprek over Happy change.

Meer weten?

Neem contact met ons op, we vertellen we je graag meer.

Team-Bea-werk_01.jpg
Bea Aarnoutse
strategy director & partner

+31 6 21 844 402
bea@proof.nl

Meer weten?

Neem contact met ons op, we vertellen we je graag meer.

Team-Katinka-werk_01.jpg
Katinka Huijberts
managing director

+31 6 54 230 117
katinka@proof.nl