Ritme houdt je in beweging

09 december 2021
032_Ritme houd je in beweging_01-2

De grote valkuil bij verandertrajecten? Dat er veel tijd wordt besteed aan het formuleren van een veranderverhaal, het moment en de manier van aankondigen, maar dat het daarna – misschien wel omdat iedereen het zo ongelofelijk druk heeft gehad en blij is dat het allemaal is gelukt – stil valt. En dan neemt al gauw de waan van de dag het weer over. De oplossing? Ontwikkel vanaf de start een ritme voor communicatie. Zorg dat je helder voor ogen hebt wat je communiceert met de verschillende doelgroepen. En vooral: met welke frequentie.

Ritme houdt je in beweging. Als je stil valt denken je doelgroepen al gauw dat hun taak erop zit, dat de klus geklaard is. Terwijl verandertrajecten juist een lange adem vergen. Maar wat is precies een ritme in communicatie? Zo’n ritme steunt op drie pijlers: piek- en pulsemomenten en permanente communicatie.

Als je stil valt denken je doelgroepen al gauw dat hun taak erop zit, dat de klus geklaard is. Terwijl verandertrajecten juist een lange adem vergen."

Piekmomenten

Dat zijn activaties met grote impact, die medewerkers met elkaar verbinden en versnellen op bepaalde onderwerpen. Het zijn momenten die ongeveer twee keer per jaar plaatsvinden. Bijvoorbeeld een online of fysiek evenement waarin medewerkers op een interactieve manier betrokken worden bij de voortgang van de verandering. Of een activatie waarmee medewerkers worden getriggerd om een bijdrage te leveren met ideeën of acties. Goede piekmomenten zijn relevant voor iedereen, stellen een doel voor een bepaalde tijd en hebben vaak een hoog fungehalte. Ze zetten medewerkers aan tot anders denken en vooral tot anders doen.

032_Ritme houd je in beweging_01-4

Pulsemomenten

Dit zijn activiteiten, interventies of middelen die een aantal keer per maand plaatsvinden of ingezet worden. Een goede mix van informeren en betrekken is hierbij cruciaal. Pulsemomenten zorgen dat de boodschap over verandering tot leven komt voor medewerkers. Omdat ze er regelmatig over horen, zien of lezen. Omdat ze collega’s zien meedoen, bewijs en voortgang zien en op verschillende manieren bij de verandering betrokken worden en ermee aan de slag gaan. Pulsemomenten zijn bijvoorbeeld terugkerende contentformats zoals blogs, vlogs of podcasts, en town halls of teamsessies.

Permanente communicatie heeft een lagere impact maar vergt desondanks veel regie. Daarmee voorkom je namelijk wildgroei."

Permanent

Met continue ofwel permanente communicatie wordt de onderstroom aan nieuwtjes, cijfers en updates bedoeld. Die worden verspreid via intranet, een medewerkersapp of via teamleiders. Dit soort communicatie heeft een lagere impact maar vergt desondanks veel regie. Daarmee voorkom je namelijk wildgroei. Dat is belangrijk want dat zorgt ervoor dat medewerkers de informatie niet meer als relevant ervaren en daardoor afhaken.

Ritme ondersteund door een kalender met piek-, pulse- en permanente communicatie geeft overzicht en regie over de verschillende boodschappen die relevant zijn voor leidinggevenden en medewerkers. Idealiter heb je dat al klaarliggen voor de eerste aankondiging van de verandering. Dan kan je, meteen nadat de verandering is aangekondigd, blijven bewegen op het ritme dat bij je past.

meer weten?

Neem contact met ons op en we vertellen je meer.

Team-Marianne-werk_01-2
Marianne Jaarsma
senior strategy consultant

+31 6 28 373 920
marianne@proof.nl